AutoGas - газови инжекциони
Велико Търново: 0876 994 406 Хасково: 0886 425 912

Схема на газов инжекцион


компоненти на газов инжекцион
Чecто зaдaвaни въпрocи oтнoсно Гaзовия инжeкциoн 

Щe сe зaгуби ли чacт oт мощнoста на кoлатa акo мoнтирам газoв инжекциoн? 
Нe, нямa дa пoчувстватe никaквa рaзликa в мoщносттa мeжду двeтe гoрива, дoри на газ ще имaте по-добрa елaстичнoст при ускoрение кoято се дължи на пo-висoкoтo oктанoво числo на гaзта, oколо 105 октанови единици. Ако усещате дори минимално понижение спрямо бензина, това може да се дължи единствено на неправилна настройка на газовия инжекцион и може лесно да се корегира. 

Колко ще ми харчи колата на газ? 
Разхода на газ може да се повиши от 15 до 20% спрямо бензиновия разход в литри поради различната плътност на горивата, като разхода в килограми е по добър на газ поради изгарянето на по хомогенна гориво-въздушна смес. 

Има ли автоматичен режим на превключване в който да не се изисква намеса на водача? 
Всеки газов инжекцион има автоматичен режим, който превключва всичко съвсем сам, системата запалва двигателя на бензин и съвсем сама преминава на газ (необходимо е за да се изпари газовото гориво). Ако свърши газа автоматично и неусетно преминава на бензин и сигнализира че трябва да заредите гориво. От Вас се иска единствено да шофирате без да мислите за нищо друго, изключително удобно и доказано решение за разсеяни дами или млади водачи без опит. 

Ще мога ли да ползвам бензиновата система на колата си след монтаж на газов инжекцион? 
Да разбира се, бензиновата система се запазва изцяло. Във всеки един момент газовият инжекцион може да премине на бензин по ваше желание. Предвиден е специален звуков и светлинен сигнал за индикация, така имате две независими горивни системи и пълен контрол над тях. 

Как ще разбера колко гориво имам в газовият резервоар? 
Всеки газов инжекцион показва наличността от гориво чрез специален сензор монтиран на резервоара. Информацията се получава чрез светодиоден индикатор който е вграден в ключа за превключване намиращ се на удобно място в купето на автомобила (мястото се избира по желание на клиента и по възможност). 

Какво ще стане като свърши газа в газовият резервоар по време на движение? 
Когато свърши горивото в резервоара, газовият инжекцион автоматично и съвсем неусетно ще превключи двигателя от газ на бензин. Веднага ще Ви сигнализира за това със звуков сигнал, така няма никаква опасност да попаднете в критична ситуация на пътя поради загуба на мощност. 

Ще усещам ли миризма на газ след монтажа на газов инжекцион? 
Газовият инжекцион е последно поколение газова уредба и при него за разлика от обикновените газови уредби не трябва да се усеща абсолютно никаква миризма на газ, както в купето на автомобила, така и около него. Ако все пак усещате някаква миризма, не го приемайте за нормално и потърсете помощтта ни за отстраняване на неудобството. 

Каква бутилка да избера при монтаж на газов инжекцион? 
Бутилката се избира най-лесно когато я поставиме в багажното отделение и сами видите как стои в него. Разполагаме с всички размери бутилки на склад. Преди монтажа нашите специалисти ще Ви предложат всички възможни варианти за конкретния автомобил и вие ще прецените на място коя е най-подходящата за вас. 

Къде да поставя зарядното устройство при монтажа на газов инжекцион? 
Закона изисква пълначката да бъде монтирана извън купето на автомобила. Ние можем да монтираме зарядната чаша на много места в един автомобил. Нашите специалисти ще Ви предложат няколко варианта в рамките на възможното, а Вие ще прецените кое от тях ви харесва най-много. 

Какъв газов инжекцион да избера? 
Практиката показва че най-важно е да изберете сервиз с опит и традиции, който да монтира и настрои качествено новата Ви система, както и да я обслужва гаранционно. Всеки сервиз сам избира с каква марка системи да работи. На база опита ни досега, ние залагаме изцяло на изпитани български марки, които имат най-безпроблемната, евтина и гарантирана във времето поддръжка. Също така са доказано устойчиви на некачествената газ която се продава у нас. Напоследък на пазара се предлагат много некачествени и евтини газови инжекциони, които нямат никакви други качества освен ниска цена. Такива системи са комплектовани изцяло с турски части, и са изключително опасни за употреба, освен това не предлагат никаква поддръжка и обслужване след години. 

Какъв изпарител да избера при монтаж на газов инжекцион? 
Оставете това на нашите специалисти, избора е много специфичен и зависи от много фактори, които трябва да се вземат под внимание. След оглед на автомобила ще получите консултация по възможните варианти за избор на изпарител. 

Мога ли да паля директно на газ след монтаж на газов инжекцион? 
Всички предлагани от нас модели имат опция за аварийно запалване на га. Използва се единствено при повреда и отказ на бензиновата система да стартира двигател. Това става чрез изпълнение на елементарен алгоритъм който задейства функцията. 

Какви консумативи има един газов инжекцион? 
Газовият инжекцион има два филтъра които са консумативи. Единият филтрира изпарената газ след изпарителя и се сменя между 10 000 и 20 000 км. според марката. Другият филтър пречиства течната газ преди тя да е постъпила в изпарителя, подменя се през многократно по-големи интервали. 

На кои газостанции да зареждам с газ новия си газов инжекцион? 
Газовите инжекциони са доста прецизни газови системи. За разлика от обикновените газови уредби при тях е желателно да се ползват качествени горива. За съжаление е трудно да се даде еднозначен отговор на такъв въпрос, най-общо казано ползвайте по-голямите и известни вериги на които имате доверие и избягвайте малките и съмнителни обекти. 

Има ли някакви специални изисквания към запалителните свещи, двигателното масло и интервалите за смяна на въздушният филтър на автомобила след монтажа на газов инжекцион? 
Абсолютно нищо не се променя в обслужването на автомобила. Спазвайте всички заводски предписани интервали за смяна на консумативите, не използвайте продукти които са създадени специално за газ (като свещи или масло). Експлоатационния срок на маслото може спокоино да увеличите с 20 %. 

През колко време трябва да се настройва газовият инжекцион? 
За разлика от обикновените газови уредби, които постоянно имат нужда от настройки, газовият инжекцион е компютърна система и няма нужда от никакви допълнителни настройки. Ако е постигната правилна настройка при монтажа и филтрите се сменят навреме, практически системата може да работи прецизно години наред с първата си настройка. Разбира се ако имате някакви забележки към работата на системата, можеме да направим нужните софтуерни корекции и да решим проблема, при нас в рамките на гаранционният срок всички настройки са напълно безплатни. 

Какви документи трябва да има един газов инжекцион? 
Всеки газов инжекцион трябва да има издаден паспорт в който са описани всички данни на системата, номер и дата на производство на бутилката, акт за монтаж в който е описано кой и кога е монтирал системата, както и валиден технически преглед. Периодичен преглед или презаверка се извършва през една календарна година, като се издава стикер за техническа годност. 

Има ли някаква опасност от авария след монтажа на газов инжекцион? 
За разлика от обикновените газови уредби, газовият инжекцион е изключително надеждна система. Практически е по-безопасна от бензиновата система. Монтажа се извършва с последно поколение Евро сонди, която има всички възможни защити от претоварване и предлага абсолютна безопасност дори при тежки пътни инциденти.