AutoGas - газови инжекциони
Велико Търново: 0876 994 406 Хасково: 0886 425 912

Какво е LPG? Какво е CNG?


Пропан-бутанът, известен още като LPG (съкращение от английските думи Liquefied Petroleum Gas или втечнен петролен газ) е вторичен продукт, извлечен от суров нефт, който е в газообразно агрегатно състояние при атмосферна температура и налягане. Налягането му в течно състояние е 2 Bar. 
Пропан-бутанът се използва за задвижване на моторни превозни средства и е микс от газ пропан и газ бутан, чиито химични и физични свойства гарантират отличната работа на автомобила. 
lpg

Той изгаря без да оставя въглеродни остатъци в двигателя това е възможно само при преждевременно износване; той удължава живота на свещите, клапаните и буталата; запазва свойствата на маслото на двигателя за по-дълго. При изгаряне отделя много по-малко въглерод, азотен оксид и не изгорял въглеводород в сравнение с бензина и дизела. 

пълначка до капачката на бензина


Предлагаме автомобилни системи на пропан-бутан за всеки тип автомобил. 

Какво е CNG? 


cng prins
Метанът, познат още като CNG (съкращение от английските думи Compressed Natural Gas или сгъстен природен газ) е горивото най- голям приятел на околната среда: едно от най- изобилните в природата. 
Всъщност, природният газ не съдържа никакви примеси, оловни примеси или въглеводород, което допринася за съвсем ниското ниво на замърсяване при изхвърляне на газове. 
Химичният състав на природния газ причинява много по-малко отделяне на CO2 в сравнение с другите горива; също предпазва озоновия слой.